КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Самостојна изложба на Томе Мишев

На 1 април во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија беше отворена самостојна изложба на нашиот познат ликовен уметник Томе Мишев. Изложбата која заеднички ја организира Нaционалната галерија на Македонија и нашиот Културен центар во Софија ја отворија директорите на двете институции Маја Неделковска-Брзанова и Васко Шутаров. Ова беше второ самостојно претставување на нашиот ликовен уметник, после неговата прва самостојна изложба во главниот град на Бугарија, во 1999 година. Мишев на изложбата се претстави со 14 дела, во кои преовладуваат теми од топлото поднебје на неговото потекло и работно творештво.

Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)
Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)
Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)
Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)
Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)
Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)
Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)
Самостојна изложба на Томе Мишев (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31