КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева

На 11 април, во салонот на Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија, беше отворенасамостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева. "Мандала 2" беше насловот на изложбата, со кој преку 18 дела од различни творечки циклуси (2007-2017), се претстави Чингарова фотева, пред публиката во Софија.

Организатори на овој ликовен проект беа Музеј на Град Скопје и Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија, во чие име, директорот на Центарот Васко Шутаров и кустосот советник Дора Андова-Фотева од Музеј на Град Скопје, ја отворија изложбата.

Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)
Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)
Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)
Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)
Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)
Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)
Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)
Самостојна ликовна изложба на Соња Чингарова Фотева (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31