КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

 • Македонски
 • Български
Македонски

Седмица на македонското кино во Софија

Кино Одеон, бул. Патриарх Евтимиј 1, Софија
21 Jan 2019 - 18:30
Седмица на македонското кино во Софија (банер)

Седмицата на македонскиот филм ќе се одржи во Кино Одеон, во Софија, од 21 до 27 јануари 2019 година. Во рамките на деновите на проекции ќе се прикажат 5 долгометражни и 8 краткометражни македонски филмови.

Програмата започнува со отворањето на Седмицата на македонскиот филм на 21 јануари од 18:30 часот во Кино Одеон, со проекцијата на филмот „Исцелител“. Наредниот ден, на 22 јануари од 18:00 часот, ќе биде прикажан филмот „Кога денот немаше име“.

На 23 јануари, со почеток од 18:00 часот, ќе се прикажат краткометражните филмови „Еклер“,  „Dolores“, „Види ја ти неа“ и „Децата ќе дојдат“. На 24 јануари, со почеток од 18:00 часот, ќе следи вториот блок краткометражни филмови: „Пепи и Муто“, „Амби“, „Тие доаѓаат од центарот на светот“ и „Коливо“

На 25 јануари од 18:00 часот е филмот „Враќање“. На 26 јануари од 17:00 часот е филмот „Џган“, а на 27 јануари (недела) од 17:00 часот е затворањето на Седмицата на македонскиот филм со проекцијата на филмот „Gipsy Magic“.

Седмица на македонскиот филм во Софија е плод на соработка меѓу Кинотеката на Македонија и Бугарската национална филмотека.

Дополнителна информација за филмовите и билетите на http://bnf.bg/bg/odeon/accents/3104/591/ и касата на Кино Одеон во Софија.

Share

Настани

 • 7 May 2019 - 18:30
  Групна изложба „Интеграција на идентитети“ во Пловдив (банер)

  Неколкугодишниот проект „Поврзување“ на КИЦ на РСМ во Софија, оваа 2019 година, се прошири и збогати со групна тематска изложба, за чија подготовка и остварување помогнаа кураторите од  Северна Македонија и Бугарија – Горанчо Георгиевски и Свилен Стефанов. По неколкугодишното заедничко делување и дружење,...

  Балабанова куќа, ул. „Константин Стоилов“ 57, Пловдив
 • 1 Jun 2019 - 20:00
  Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (банер)

  „Western Balkans Band BG“ ги обединува музичарите од Западен Балкан. Нивната фасцинантна музика ги претставува заедничките корени на историјата и звукот на балканската музика, со неспоредлив ритам и спонтаност.

  WESTERN BALKANS BAND BG НА АНТИЧКИ ТЕАТАР

  Кога: 1 јуни 2019 год., 20:00 часот

  Каде:...

  Антички театaр, Пловдив

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30