КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Штафетно читање на омилена книга

По повод Светскиот ден на книгата и авторското право-23 април, во книжарницата "Хеликон" во Софија, се одржаа серија манифестации кои се одвиваа во рамките на светската кампања на овој ден, да се популаризира читањето и вредноста на книгата.

На централното чествување на Светскиот ден на книгата, се одржа "штафетно читање на омилена книга", на која беа поканети дипломати и директори на странски културни институти. Свои омилени кратки делови од книга или песни од стихозбирки читаа амбасадори, како и директорите на поголем дел културни институти, Гете, Британскиот Совет, Италијанскиот, Полскиот Чешкиот, Унгарскиот, како и Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија. Директорот на КИЦ на Р. МАкедонија во Софија, Васко Шутаров, за оваа прилика прочита свои омилени стихови од книгата "Преместен камен" од нашиот поет Никола Маџиров.

Штафетно читање на омилена книга (снимка)
Штафетно читање на омилена книга (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31