КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Симон Трпчески во КИЦ на РСМ во Софија

Во периодот од 9-ти до 12-ти Јули 2020 година во Софија, Република Бугарија – најпознатиот македонски пијанист, маестро Симон Трпчески заедно со своите колеги виолинистот Александар Краповски од Барселона и виолончелистот Сашо Сомов од Стразбур беа гости на Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија.

Тие го користеа нашиот скромен простор за подготовки за реализација на својот последен музички запис. Во име на КИЦ гостите ги поздрави директорот д-р Сашко Насев и им посака успешен проект за светската музичка сцена!

Симон Трпчески во КИЦ на РСМ во Софија(фотографиja)
Симон Трпчески во КИЦ на РСМ во Софија(фотографиja)
Симон Трпчески во КИЦ на РСМ во Софија(фотографиja)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30