КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Солистички концерт на Илина Митревска во КИЦ на РСМ во Софија

Во присуство на претставници од културната јавност во Софија, на 21 октомври 2021 со почеток од 18:30 часот во КИЦ на РСМ во Софија се одржа концерт на младата пејачка од Скопје, Илина Митревска, со музичка придружба на пијано од Дилек Реџеп, а како гостин на бис и Десислава Тодорова, со која ја изведоа Баркарола од операта „Хофманови раскази“ на Жак Офенбах.

Во богатиот репертоар на солистичкиот концерт беа застапени композиции од: В. А. Моцарт, Џовани Паизиело, Мауро Џулиани, Џузепе Верди, Фредерик Шопен, Џакомо Пучини, Георг Ф. Хендел, Сергеј Рахмањинов, А. Дворжак.

Со голем интерес помина концертот на Илина Митревска во Софија, која што ги воодушеви љубителите на класичната музика.

Настани

21 Oct 2021 - 18:30
Солистички концерт на Илина Митревска во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

На 21 октомври (четврток) 2021 со почеток од 18:30 часот во КИЦ на РСМ во Софија ќе се одржи концерт на младата пејачка од Скопје, Илина Митревска, со музичка придружба на пијано од Дилек Реџеп.

Концертот содржи широк спектар на дела од барокот до класиката, веризмот, романтизмот, со акцент врз бел-канто...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30