КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Специјалниот пратеник д-р Владо Бучковски во посета на КИЦ на РСМ во Софија

Специјалниот пратеник на Владата на Република Северна Македонија, д-р Владо Бучковски, на 11 декември 2020 г. го посети КИЦ на РСМ во Софија.

Делегацијата која се состоеше од вршителот на должност во Амбасадата на Северна Македонија во Република Бугарија, г-н Владимир Крстевски, државниот секретар во Министерството за надворешни работи на Северна Македонија, г-н Зоран Попов и д-р Владо Бучковски ја разгледаа поставената изложба „Метафизички слики“ на ликовниот уметник Иво Пецов.

На средбата со директорот на КИЦ на РСМ во Софија, д-р Сашко Насев, беа дискутирани можностите за подобрување на културната соработка меѓу Северна Македонија и Бугарија.

Специјалниот пратеник д-р Владо Бучковски во посета на КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Специјалниот пратеник д-р Владо Бучковски во посета на КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Специјалниот пратеник д-р Владо Бучковски во посета на КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30