КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Средба на директорот на НУЦК Куманово, Сашо Тодоровски со заменик министерот за култура на Република Бугарија, Румен Димитров

На 6 Декември 2019 година се одржа средба на директорот на НУЦК Куманово, Сашо Тодоровски со заменик министер за култура на Република Бугарија, Румен Димитров, на која се разговараше за продлабочување на културната соработка помеѓу двете држави и средба со директорот на Сатиричниот театар „Алеко Константинов“ од Софија, Калин Срменов при што му беше врачена наградата од Фестивалот Денови на комедија 2019 за најдобра претстава по гласовите од публиката.

Средба на директорот на НУЦК Куманово, Сашо Тодоровски со заменик министер за култура на Република Бугарија, Румен Димитров (фотографија)
Средба на директорот на НУЦК Куманово, Сашо Тодоровски со заменик министерот за култура на Република Бугарија, Румен Димитров (фотографија)
Средба на директорот на НУЦК Куманово, Сашо Тодоровски со заменик министерот за култура на Република Бугарија, Румен Димитров (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31