КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Средба со португалскиот уметник и фотограф Рикардо Кварежма Виејра во КИЦ на РСМ

Во пријателска атмосфера на 19 јануари 2023, во КИЦ на РСМ во Софија, пред македонски и бугарски културни дејци, португалскиот уметник Рикардо Кварежма Виејра презентира дел од својата креативна преокупација. Средбата со португалскиот уметник, кој во 2012 година имаше свое самостојно претставување – изложба во „Мала станица“ во Скопје, предизвика интерес кај присутните, а во разговорите беше изразена волја за идни културни соработки со португалски ликовни автори во Северна Македонија, Бугарија и Португалија.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30