КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

 • Македонски
 • Български
Македонски

Театарска постановка „Страстите на Илија“ во КИЦ на РМ во Софија

ул. „Обориште“ 7, Софија
15 Nov 2018 - 19:00
Театарска постановка „Страстите на Илија“ во КИЦ на РМ во Софија

На 15 ноември 2018 (четврток), во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија, ќе се одржи театарскара претстава „Страстите на Илија“ од Димо Дешев. Постановката на монодрамата е на проф. Чавдар Крстев, а улогата е на младиот актер Игор Дамјанов.

Театарската претстава „Страстите на Илија“ е играна во Плевен, Ќустендил, Видин и други места, а на сцената во КИЦ на Република Македонија во Софија ќе биде изведена во превод на македонски јазик. Краткиот монолог на Дешев, всушност е епитаф на осаменоста со светецот, а примарно станува збор за тагата и осаменоста на напуштениот човек.

Share

Настани

 • 24 Oct 2019 - 18:30
  Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (банер)

  Исполнета со многу љубов и топлина, оваа книга е за една мајка која го посветила својот живот на преживувањето на нејзините деца и семејство. Нејзината судбина е индикативна на фонот на големите катаклизми на Балканот во ХХ век, кога границите меѓу државите се менуваат, власта се променува, се создаваат и паѓаат...

  КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
 • 28 Oct 2019 - 18:30
  Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

  Триото АУРА го сочинуваат тројца истакнати македонски музички уметници: флејтистот Страшо Темков, пијанистката Ана Гацева и фаготистот Марјан Милошевски. Темков, Гацева и Милошевски работат како професори на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Имаат реализирано многубројни рецитали како...

  КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
 • 29 Oct 2019 - 18:30
  Фотоизложба „Животот во Хавана“ на Роберто Брсакоски во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

  На 29 октомври 2019 година, со почеток од 18:30 часот во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија, ќе биде отворена изложбата „Животот во Хавана“ на Роберто Брсаковски од Скопје. Посетителите ќе имаат можност да видат околу четириесетина дела од фотографската уметност. Делата се создадени во април 2017 година, по време...

  КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31