КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Театарска претстава „Синиот портокал“, гостување на на НУЦК „Јордан Хаџи-Константинов – Џинот“ од Велес

На 29 Март 2018 година, по повод Меѓународниот ден на театарот во просториите на КИЦ на РМ во Софија се изведе претставата „Синиот портокал“ на НУЦК „Јордан Хаџи-Константинов – Џинот“ од Велес. На претставата присуствуваше и Заменик министерот за култура на РМ, г-дин Владимир Лазовски, а исто така и видни гости од театарскиот и културниот свет на град Софија. Претставата помина во одлична атмосфера со бројни аплаузи за извонредните актери

Театарска претстава „Синиот портокал“, гостување на на НУЦК „Јордан Хаџи-Константинов – Џинот“ од Велес (фотографија)
Театарска претстава „Синиот портокал“, гостување на на НУЦК „Јордан Хаџи-Константинов – Џинот“ од Велес (фотографија)
Театарска претстава „Синиот портокал“, гостување на на НУЦК „Јордан Хаџи-Константинов – Џинот“ од Велес (фотографија)
Театарска претстава „Синиот портокал“, гостување на на НУЦК „Јордан Хаџи-Константинов – Џинот“ од Велес (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30