КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов

Современиот македонски академски сликар Тони Шулаjковски се представи пред бугарската публика со самостојна изложба "Моќта на звукот" во Културно-информативниот центар на Р. Македонија на 8 април.

Тони Шулаjковски е роден 1969 година во Скопје, Македонија. Дипломира во 1992 година на Факултетот за ликовна уметност во Скопје педагошки одел, насока сликарство. Магистрира во 2002 годинана Факултетот за ликовна уметност во Скопје, насока сликарство. Од 1993 година е член на Друштвото на ликовните уметници на Македонија- ДЛУМ. Од 1996/1997 година работи како ликовен педагог. Во својот творечки пат Шулаjковски досега реализирала над 30 самостојни изложби, учествувала во повеќе от 35 групни изложби во Македонија и странство.

 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)
 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)
 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)
 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)
 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)
 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)
 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)
 Тони Шулајковски, проект: “Моќта на звукот” изложба на слики, изложбата ја отвори современиот бугарски поет и сликар Роман Кисјов (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30