КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Учество на Никола Маџиров во Меѓународниот фестивал за поезија „Орфеј“ во Пловдив

На 11-ти Мај, 2019 година на еден од најпрестижните поетски фестивали во Пловдив, главен град на културата на Европа за 2019-та година наречен „Орфеј“, победи македонскиот поет Никола Маџиров за севкупното негово поетско дело.

Исто така поетесата Славица Гаџова Свидерска доби награда за најдобра песна на фестивалот.

Учество на Никола Маџиров во Меѓународниот фестивал за поезија  „Орфеј“ во Пловдив (фотографија)
Учество на Никола Маџиров во Меѓународниот фестивал за поезија  „Орфеј“ во Пловдив (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31