КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Вечер на младата македонска драматургија

На 06.12.2018 година во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија се одржа јавно читање на кратките сценарија на младите македонски драматурзи Марина Трајковска, Артин Селмани, Јован Саркањац, Мона Паскалова и Стефан Марковски. Тие биле или се студенти на Факултетот за драмски уметности во Скопје, па како пандан нивните кратки сценарија ги читаа студентите од софиски НАТФИЗ „Крсто Сарафов“.

 

Со присуство на голем број гости, млади актери, режисери и писатели, младата македонска драматургија имаше извонредно претставување од страна на актерите Ѓорги Георгиев, Теона Димова, Благица Стоименова и Кристијан Ковачевски кои многу емоционално настапија и измамија бројни аплаузи.

 

 

Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)
Вечер на младата македонска драматургија (фотографија)

Настани

6 Dec 2018 - 18:30

На 06. 12. 2018 година во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија, Република Бугарија, ќе се одржи јавно читање на кратките сценарија и кратки текстови од младите македонски драматурзи, Марина Трајковска, Артин Селмани, Џон Саркањац, Мона Паскалова и Стефан Марковски. Како...

ул. "Обориште" 7, Софиja
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31