КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Денови на македонската литература за деца 2020

На 10 декември 2020 се одржа второто издание на „Денови на македонската литература за деца 2020“ во КИЦ на РСМ во Софија. Настанот се предаваше онлајн преку Zoom и YouTube.

Се говореше за литературните и педагошките вредности на литературата за деца, се промовираше наградената книга за деца - сликовницата „Авантурите на желчето Тео“, виртуелно се доделија плакетите, признанијата, благодарниците, се говореше за соработката помеѓу двете издавачки куќи ИСКУСТВА од Софија и ЕДУКА МАК од Скопје, и се претставија преводните книги за деца од македонски на бугарски јазик и обратно.

Денови на македонската литература за деца 2020
Денови на македонската литература за деца 2020
Денови на македонската литература за деца 2020
Денови на македонската литература за деца 2020

Настани

10 Dec 2020 - 19:30
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ЛИТЕРАТУРА ЗА ДЕЦА 2020 (банер)

На 10 декември 2020 година требаше да се одржи манифестацијата - завршниот настан на проектот„Денови на македонската литература за деца 2020“ во КИЦ на РСМ во Софија, но заради состојбата во светот и епидемијата на ковид -19, во екот на пандемија, завршниот настан ќе биде реализиран онлајн и со видео записи од...

онлајн настан
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30