КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

 • Македонски
 • Български
Македонски

Филмот "Година на мајмунот" на Софија филм фест

Кино Одеон, бул. Патриарх Евтимиј 1, Софија
14 Mar 2019 - 20:30
Филмот "Година на мајмунот" на Софија филм фест (банер)

Македонскиот филм „Година на мајмунот“ ќе се прикажува на Софија Филм Фест на 14, 15 и 19 Март 2019 година.

Дополнителна информација за филмот и билетите на: http://siff.bg/bg/movies/balkanski-konkurs-izvn-konkursa/godinata-na-maymunata

Share

Настани

 • 21 May 2019 - 10:30
  Изложба IMposter на Маријана Иванова, дел од проектот „Поврзување“ на КИЦ на РСМ во Софија (банер)

  На 21 Мај (вторник) 2019, во изложбениот простор на Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, ќе биде отворена изложбата ,,IMposter“ на Маријана Иванова. Изложба на младата уметница е дел проектот ,,Поврзување’’ на КИЦ на РСМ во Софија и се состои од плакати од нејзините дипломските...

  ул. „Обориште“ 7, Софија
 • 1 Jun 2019 - 20:00
  Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (банер)

  „Western Balkans Band BG“ ги обединува музичарите од Западен Балкан. Нивната фасцинантна музика ги претставува заедничките корени на историјата и звукот на балканската музика, со неспоредлив ритам и спонтаност.

  WESTERN BALKANS BAND BG НА АНТИЧКИ ТЕАТАР

  Кога: 1 јуни 2019 год., 20:00 часот

  Каде:...

  Антички театaр, Пловдив

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31