КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј

На 3 јули 2020 година, со одобрение од Министерството за култура на Република Северна Македонија, а во склоп на програмските активности на КИЦ на РСМ во Софија, беше отворена групната изложба на слики од македонски автори, кои учествувале на Меѓународниот фестивал и Меѓународната сликарска колонија во Созопол од 2016 до 2019 година.

КИЦ на РСМ и Меѓународниот франкофонски фестивал „Солеј“ имаат извонредна соработка и оваа изложба е доказ за тоа. Изложени се дела од Андријана Мациев, Мирјана Крстевска-Массетти, Марјан Ѕин, Иво Пецов, Ивана Настески и Симонида Филипова Китановска.

Според строгите правила во услови на пандемија, на отворањето зборуваа д-р Сашко Насев и проф. д-р Димитар Веселинов, директор на фестивалот „Солеј“, а беа присутни дел од авторите, нивни колеги и културни дејци.

Изложбата може да биде посетена со претходна најава од поединци и со почитување на дистанца, дезинфекција и носење маска.

Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (фотографија)

Настани

3 Jul 2020 - 18:30
Изложба на Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија во Созопол - Солеј (банер)

Во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија, од 3 јули (петок), ќе биде отворена изложбата „Македонското учество во Меѓународната ликовна колонија - Солеј“, која секоја година се одржува во склоп на Меѓународниот франкофонски фестивал во бугарскиот морски град Созопол. Македонските уметници во изминатите 4 години имаа...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30