КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска

На 13 септември 2018 година во КИЦ на РМ во Софија, пред многубројна публика и позитивна атмосвера, беше отворена самостојната изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска.

Изложбата е составена од 16 дела во различни димензии, изработени во комбинирана техника со користење на акрил, принт врз пластична фолија, плексиглас, епоси смола и др. Посетителите ќе имаат можност да ја видат до 3 октомври 2018 година.

Михаела Јовановска е вработена во НУ Национална галерија на Македонија како соработник за визуелни уметности и дизајн. Додипломски студии завршила на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Се изразува во различни медиуми од кои најчеста е уметничката инсталација. Нејзините дела се изложувани во повеќе групни и четири самостојни изложби во Македонија и странство, вклучувајки ги  Мала станица - НУ НГМ во Скопје, Биенале на млади - МСУ во Скопје, MC Gallery во Њујорк, Прима центар во Берлин, галерија Лауба во Загреб, Миодраг Дадо Џуриќ во Цетиње и КИЦ во Софија.

Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)
Изложба „Златната рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска (фотографија)

Настани

13 Sep 2018 - 18:30
Златната рипка и потомокот - изложба на Михаела Јовановска

Самостојната изложба „Златната Рипка и потомокот“ на Михаела Јовановска ќе биде отворена на 13 септември (четврток), со почеток од  18:30 часот.

Михаела Јовановска е вработена во НУ Национална галерија на Македонија како соработник за визуелни уметности и дизајн. Додипломски студии завршила на Факултетот за...

ул. „Обориште“ 7, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31