КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложбата „Уметноста како трансформирана реалност“ на Берат Беќири, Астрит Реџепи и Улбер Даути во КИЦ на РСМ во Софија

На 15 ноември 2022 во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија се отвори изложбата „Уметноста како трансформирана реалност“ на ликовните уметници графичари: Берат Беќири, Астрит Реџепи и Улбер Даути. Изложбата е составена од 24 графички дела, изработени со комбинирање на техниките акватинта и бакропис, како и дигитално обработувана и печатена графика. Секој од тројцата автори на изложбата е застапен со по 8 свои дела.

На официјалниот дел од отворањето зборуваа: д-р Сашко Насев, од името на КИЦ на РСМ во Софија, д-р Иво Пецов, од стручен и ликовен аспект, а изложбата ја отвори г-н Владимир Крстевски, од името на Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија. Авторите ја поздравија присутната публика и се заблагодарија за поддршката на македонското Министерство за култура кое го овозможи реализирањето на проектот.

Настани

15 Nov 2022 - 18:30

На 15 ноември (вторник) во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија, со почеток од 18:30 часот, ќе биде отворена изложбата „Уметноста како трансформирана реалност“, составена од графички дела на Берат Беќири, Астрит Реџепи и Улбер Даути. Младите автори од Тетово, воспитаници на тетовскиот Факултет за уметности, за прв...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30