КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

ИЗВЕДЕНА МОНОДРАМАТА „СОНИШТАТА НА ХАМЛЕТ“ ВО КИЦ СОФИЈА

На 08.04.2022 година во 19 часот во галеријата на Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија се изведе монодрамата „Соништата на Хамлет“ од познатата украинска драмска писателка, критичарка и член на Интернационалниот театарски институт Нина Мазур, во режија и изведба на косовскиот актер и режисер Ментор Зумберај.

Во извонредна атмосфера и присуство на голем број професионалци од театарот, писатели, дипломати, студенти по глума и пријатели на КИЦ, со триумфални аплаузи беше поздравена монодрамата „Соништата на Хамлет“

 

Настани

8 Apr 2022 - 19:00

На 08.04.2022 година во 19 часот во галеријата на Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија ќе се изведе монодрамата „Соништата на Хамлет“ од познатата украинска драмска писателка, критичарка и член на Интернационалниот театарски институт Нина Мазур, во режија и изведба на косовскиот...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31