КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Дац и Александар на фестивалот SoFest во Софија

Како дел од фестивалот „SoFest“ во Софија на 17 јуни 2022 се одржа концертот на Александар Митевски и Драган Спасов – Дац. Тие ги исполнија своите хитови „Цреши охридски“, „Уште ми фалиш“, „Корона чао“ и други, и претставија дел својот албум „Љубовен пасош“. Публиката не остана рамнодушна, повеќе од час и половина беше на нозе, ги награди со бурни аплаузи и неколку пати сакаше бис.

Фестивал „SoFest“ во Софија се одржа под покровителство на градоначалничката на главниот град Јорданка Фандакова по пети пат, собра многу познати имиња на бугарски писатели, уметници и изведувачи. Партнер на фестивалот беше КИЦ на Република Северна Македонија во Софија.

Настани

17 Jun 2022 - 19:00

Дац и Александар ќе настапат со концерт пред публиката во Софија во рамките на фестивалот SoFest. Тие се дел од програмата на фестивалот кој се одржува за петти пат од 16 до 19 јуни 2022 година. Нивниот настап ќе се случи на 17 јуни во „Кино Кабана“, НДК.

Повеќе информации за фестивалот и концертот на...

Кино Кабана, НДК, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30