КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Дино Имери во Софија

На 3 ноември 2022 година, познатиот македонски пијанист Дино Имери и познатиот музичар и композитор г-дин Дамир Имери го посетија КИЦ на РСМ во Софија. Повод беше концертот на Дино Имери со Софиската филхармонија во сала „Бугарија“ во Софија.

Нашиот пијанист од светскa класa истата вечер имаше брилијантен настап, свирејќи ја Симфонијата бр.2 од Бернштајн, под диригентската палка на Љубомир Денев – син.

По извонредниот настан и долготрајните и срдечни аплаузи, г-дин Имери изјави дека е негов шести настап со Софиската филхармонија. Меѓу бројната публика, покрај познатите софиски музичари, уметници, гости на КИЦ на РСМ, беше и новоименуваната амбасадорка на РСМ во РБ, г-ѓа Агнеза Руси Поповска.

Настани

3 Nov 2022 - 19:00

Како дел од Есенската сезона на Софиската филхармонија, на 3 ноември (четврток) 2022 во сала „Бугарија“ во Софија ќе се одржи концерт под диригентската палка на Љубомир Денев – син. Освен учеството на македонскиот пијанист Дино Имери како солист, на сцената ќе настапат и солистите перкусионисти Калина Владовска,...

Сала „Бугарија“, ул. „Георги Бенковски“ 1, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31