КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на „Квартетот“ во состав: Јакимовска Марија, Петровска Билјана, Стипаничев Динко и Стевковски Гоце во КИЦ на РМ

На 20 септември 2018 година, во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија, настапи „Квартет“ музички состав од академски музичари од Скопје.

Тие за пробирливата софијска публика го изведоа делото “Свита за флејта и џез пијано трио“ од Клод Болинг. Составот сочинет од Јакимовска Марија на флејта, Петровска Билјана, пијано, Стипаничев Динко на контрабас и познатиот тапанар Стевковски Гоце имаше извонреден настап, а нивното музицирање беше наградено со бројни аплаузи и бис.

Според повеќето музичари, професори и нивни колеги од тукашниот музички свет, ваквите настапи и концерти се вистинско освежување на камерната музичка сцена во Софија.

Концерт на „Квартетот“ во состав: Јакимовска Марија, Петровска Билјана, Стипаничев Динко и Стевковски Гоце во КИЦ на РМ (фотографија)
Концерт на „Квартетот“ во состав: Јакимовска Марија, Петровска Билјана, Стипаничев Динко и Стевковски Гоце во КИЦ на РМ (фотографија)
Концерт на „Квартетот“ во состав: Јакимовска Марија, Петровска Билјана, Стипаничев Динко и Стевковски Гоце во КИЦ на РМ (фотографија)
Концерт на „Квартетот“ во состав: Јакимовска Марија, Петровска Билјана, Стипаничев Динко и Стевковски Гоце во КИЦ на РМ (фотографија)
Концерт на „Квартетот“ во состав: Јакимовска Марија, Петровска Билјана, Стипаничев Динко и Стевковски Гоце во КИЦ на РМ (фотографија)
Концерт на „Квартетот“ во состав: Јакимовска Марија, Петровска Билјана, Стипаничев Динко и Стевковски Гоце во КИЦ на РМ (фотографија)

Запис от концерт на "Квартетът", изнесен в КИЦРМ София

Настани

20 Sep 2018 - 18:30
Концерт на “The Quartet” (фотографија)

Квартетот во состав Јакимовска Марија – флејта, Петровска Билјана – пијано, Стипаничев Динко – контрабас, Стевковски Гоце – тапани ќе го направи својот прв настап во Софија. Од своето формирање, во април 2017 година, камерниот состав за кратко време реализираше повеке концертни настапи во градовите низ Република...

ул. „Обориште“ 7, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30