КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Марина Николовска, Маја Чанаќевиќ и Владимир Лазаревски во КИЦ на Република Северна Македонија во Софија

На 17 ноември 2023 година во КИЦ на РСМ во Софија се одржа концертот на Дувачкото трио, составено од врвните македонски музичари: Владимир Лазаревски, Марина Николовска и Маја Чанаќевиќ.

Програмата на концертот, составена од дела од Лудвиг ван Бетовен и Е. Т. Калке беше проследена од голем број посетители, љубители на музиката, претставници од дипломатскиот кор, претставници од културниот живот во Софија и уметници. За прекрасните музички изведби, музичарите беа наградени со бурен аплауз од публиката, која што побара и доби бис од триото.

Вечерта помина во одлична атмосфера, како што и посакаа во своите обраќања Н. Е. Агнеза Руси Поповска и директорот на македонскиот КИЦ во Софија д-р Сашко Насев.

Настани

17 Nov 2023 - 18:30

На 17 ноември 2023 со почеток од 18:30 часот, во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија во Софија ќе се одржи концертот на Дувачкото трио, составено од македонските музичари Владимир Лазаревски (обоа), Марина Николовска (обоа) и Маја Чанаќевиќ (англиски рог).

Дувачкото трио,...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30