КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Младинскиот оркестар при ЦК „Трајко Прокопиев“ во КИЦ на РСМ во Софија

Во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија се одржа концерт „Музиката нема граници“ во изведба на Младинскиот оркестар на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ од Куманово.

Оркестарот изведе многу популарни македонски песни, како и рок музика, преработки на македонски евергрини и народни песни.

Во програмата на оркестарот беа вклучени музички композиции од настапи на Каролина Гочева, Тоше Проески, Александар Митевски и Драган Спасов Дац, Влатко Стефановски, Ареа, Куку Леле, Нон Стоп, Александра Јанева, Зијан, Ана Костовска, а исто така и џез-преработки на познати македонски народни песни, како и песни од кумановскиот крај.

Посетителите во преполната сала на КИЦ во Софија го наградија оркестарот со долги аплаузи.

Настани

10 Мај 2022 - 18:30

На 10 мај (вторник) 2022 во КИЦ на РСМ во Софија, со почеток од 18:30 часот, ќе се одржи концертот „Музиката нема граници“ на Младинскиот оркестар при Центарот за Култура „Трајко Прокопиев“ од Куманово.

Оркестарот, кој е формиран во 2020 година и функционира под уметничкото раководство на Александар Митрички...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30