КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија

На 10 октомври 2019 година, во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија, концерт одржа „Скопскиот дувачки квинтет“ под раководство на Васил Атанасов. Концертот беше дел од програмата на Министерството за култура на Северна Македонија. На репероарот беа дела од Моцарт, Фараш, Лјадов, Жорж Бизе, Д’Aгостини и Смокварски. Покрај обоистот Атанасов настапија и – Марија Јакимовска на флејта, Ристо Ѓоревски на кларинет, Орце Ицковски на фагот и Александар Гошев на хорна.

Во извонредна атмосфера пред публика составена од музичари, дипломати и пријатели на КИЦ, слободно можеме да кажеме дека ова беше едно од најуспешните музички претставувaња на РСМ во Софија. Со бурни аплаузи, бис и одобрување нашите уметници беа извонредно прифатени од пробирливата публика.

Пред концертот присутните и авторите ги поздрави директорот на КИЦ, д-р Сашко Насев, а од име на Квинтетот се обрати Ристо Ѓоревски.

Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)

Настани

10 Oct 2019 - 18:30
Концерт на Скопски дувачки квинтет во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

Во Културно-информативниот центар на РСМ во Софија на 10 октомври 2019 година, со почеток од 18:30 часот, ќе се одржи концертот на Скопски дувачки квинтет. На програмата се дела од Моцарт, Фаркаш, Лјадов, Бизе, Д’Агостини и Смокварски, а ќе бидат изведени од музичарите Васил Атанасов (обоа), Марија Јакимовска (...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31