КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на Владимир Лазаревски и Елена Дојчинова во КИЦ на РСМ во Софија

 

Во присуство на претставници од културната и уметничка јавност во Софија, на 27 септември 2021 во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија, се одржа концерт за обоа и флејта на Владимир Лазаревски и Елена Дојчинова.

Елена Дојчинова е прва флејта во Националната филхармонија на Северна Македонија и е меѓу најдобрите флејтисти во земјата.

Нејзиниот колега Владимир Лазаревски е првата обоа во Македонската филхармонија. Лазаревски има магистрирано на Националната музичка академија „Панчо Владигеров“ во Софија, кај професор Георги Желјазов. Тој бил и соработник на Бостонскиот симфониски оркестар.

Двајцата се претставија со богата програма, која ги воодушеви љубителите на класичната музика.

Настани

27 Sep 2021 - 18:30
Концерт за обоа, флејта и харфа на Владимир Лазаревски, Елена Дојчинова и Љубица Секулиќ (банер)

На 27 септември 2021 со почеток од 18:30 часот ќе се одржи Концерт за обоа, флејта и харфа. Во КИЦ на РСМ во Софија ќе настапат Владимир Лазаревски (обоа), Елена Дојчинова (флејта) и Љубица Секулиќ (харфа), со изведба на музички дела од Георг Филип...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30