КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив

На 1-ви Јуни 2019 година, во Пловдив главен град на Културата во Европа за 2019 година, на сцената на Античкиот театар настапи Влатко Стефановски со Теодосиј Спасов и таканаречениот супер бенд Western Balkans BG. Покрај лошото време во гледалиштето имаше неколку стотици публика и настанот беше прифатен со големо одушевување.

Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (фотографиja)
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (фотографиja)
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (фотографиja)
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (фотографиja)
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (фотографиja)
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (фотографиja)
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (фотографиja)

Настани

1 Jun 2019 - 20:00
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (банер)

„Western Balkans Band BG“ ги обединува музичарите од Западен Балкан. Нивната фасцинантна музика ги претставува заедничките корени на историјата и звукот на балканската музика, со неспоредлив ритам и спонтаност.

WESTERN BALKANS BAND BG НА АНТИЧКИ ТЕАТАР

Кога: 1 јуни 2019 год., 20:00 часот

Каде:...

Антички театaр, Пловдив
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30