КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Македонски филмаџии во посета на КИЦ на РСМ во Софија

По големиот успех на Меѓународниот Софија Филм Фест, на филмот „Кајмак“, на најнаградуваниот македонски режисер Милчо Манчевски, дел од актерската екипа (Алекдандар Микиќ, Ана Стојановска, Симона Спировска и продуцентот Јане Ќортошев) го посетија Културно-информативниот центар на  Р. С. Македонија, каде што ја разгледаа изложбата „Реминисценции“ на Марјан Ѕингаров.

Исто така, КИЦ на РСМ во Софија го посети Фејми Даут – Феко, директор на Фотографија на филмот „Медена земја”, кој престојува во Софија, подготвувајќи го својот нов филм со бугарските продуценти, тој покажа голем интерес за изложбата “Реминисценции” на Марјан Ѕингаров.

Д-р Сашко Насев ги запозна колегите со богатата програма на КИЦ за 2023 година кога одбележуваме 20 години од неговото основање и 18 години од неговото отворање.

Настани

10 Mar 2023 - 20:30

Како дел од програмата на овогодишниот Софија Филм Фест ќе бидат претставени 7 филмови на филмскиот режисер Милчо Манчевски и еден филм на Теона Митевска. Програмата на македонското учество во фестивалот можете да ја проследите подолу, а целосната информација за Меѓународниот Софија Филм Фест можете да ја најдете...

Дом на киното, ул „Егзарх Јосиф“ 37, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30