КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Онлајн театарска претстава „Актер во кутија“

Од 28 декември, на сајтот на КИЦ на РСМ во Софија и YouTube, се прикажува театарската претстава „Актер во кутија“.

„Актер во кутија е монодрама во чиј наратив значително се артикулираат испитувањата на модерноста. Акционерскиот актер, со кутија која понекогаш е дома, понекогаш сцена, е живот ... Од разочарување и неможност да се сменат состојбите, општеството, културната средина, актерот ја напушта сцената на националниот театар во земјата и се обидува да стане актер шетање. Акционерскиот актер, со кутијата и осаменоста во рака, случајно личи на авантура на Дон Кихот, или како лик на геометар К. од Кафка, тој има цел замок ...“

 Онлајн театарска претстава „Актер во кутија“
 Онлајн театарска претстава „Актер во кутија“
 Онлајн театарска претстава „Актер во кутија“
 Онлајн театарска претстава „Актер во кутија“
 Онлајн театарска претстава „Актер во кутија“
 Онлајн театарска претстава „Актер во кутија“

Настани

28 Dec 2020 - 18:00

Проектот „Актер во кутија“ е финансиски поддржан од Министерството за култура на Република Северна Македонија, во соработка со Културно-информативниот центар во Софија, Бугарија, во рамките на меѓународни проекти и соработка со УНЕСКО.

По сите напори да се постави оваа претстава на сцената во Софија,...

www.kic.com.mk
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30