КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Предновогодишен концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија

На 27 декември 2018 година во КИЦ на РМ во Софија, се одржа камерен, предновогодишен концерт на Павле Камилоски, тенор, во придружба на Горан Начевски на пијано, насловен како „Мала Италија патува“. Подржан од нашето Министерство за култура, овој завршен настан во Културно-информативниот центар имаше огромен успех пред софиската публика. Во преполната галерија на КИЦ, во друштво на одбрана публика од дипломатскиот, културниот и медиумскиот свет на Софија, Камилоски изведуваше популарни дела на Андреја Бочели, Едит Пјаф, Том Џонс, Александар Сариевски и други, проследени со аплаузи и бисови.

Настанот го отвори и на присутните им ги честиташе празниците директорот д-р Сашко Насев.

Предновогодишен концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Предновогодишен концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Предновогодишен концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Предновогодишен концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Предновогодишен концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)
Предновогодишен концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија (фотографија)

Настани

27 Dec 2018 - 18:30
Концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ во КИЦ на РМ во Софија (банер)

Предновогодишниот концерт „Мала Италија патува со Павле Камилоски“ ќе се одржи на 27 декември (четврток) во КИЦ на РМ во Софија од 18: 30 часот. Солистот Павле Камилоски ќе настапи во пијано-придружба на Горан Начевски.

„Мала Италија патува со Павле Камилоски“ е проект посветен на музиката и создаден од...

ул. „Обориште“ 7, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30