КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на книгата „Чиј беше Јон“ од Рефет Абази во КИЦ на РСМ во Софија

На 4 април 2023 година во КИЦ на РСМ во Софија се одржа промоцијата на книгата „Чиј беше Јон“ од Рефет Абази. Делото е објавено на бугарски јазик како издание на „КВЦ“.

Во присуство на претставници од дипломатскиот кор, претставници од софиските културни кругови, како и многубројни гости и пријатели на КИЦ во Софија, пред присутните се обратија д-р Сашко Насев, од името на КИЦ на РСМ во Софија и Н.Е. Агнеза Руси Поповска, од името на Амбасадата на РСМ во Софија. Книгата ја промовира Красимира Цонева, која е преведувач и издавач на литературното дело, а исто така, самиот автор Рефет Абази се обрати кон присутните и одговараше на прашања од публиката.

Вечерта на промоцијата помина во позитивно расположение кај сите присутни.

Настани

4 Apr 2023 - 18:30

На 4 април (вторник) 2023 во КИЦ на РСМ во Софија, со почеток од 18:30 часот, ќе се одржи промоцијата на книгата „Чиј беше Јон“ од Рефет Абази, која излезе во превод на бугарски јазик како издание на издателство КВЦ.

Роман за животот, кој е сплет од страдања, радости и грижи кои го придружуваат човекот и го...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30