КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија

На 24 октомври 2019 година во Културно-информативниот центар на Северна Македонија во Софија се одржа промоција на бугарското издание на романот „Ервехе“ од академик Луан Старова. Романот е четврта книга од Старова што излегува на бугарски јазик и е превод на Марјан Петров, а издание на познатиот издавач „Изида“ и нејзиниот раководител Пламен Тотев.

На промоцијата присуствуваше и МК на РСМ, г-дин Хусни Исмаили и голем број дипломати, академици, новинари и студенти. Во извонредна атмосфера во галеријата на КИЦ во Софија пред присутните се обратија Министерот Исмаили, академик од БАН Антон Дончев, академик Старова , издавачот Пламен Тотев и директорот Насев. Извадоци од книгата читаше актерот Георги Георгиев-Антика.

Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (фотографија)

Настани

24 Oct 2019 - 18:30
Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (банер)

Исполнета со многу љубов и топлина, оваа книга е за една мајка која го посветила својот живот на преживувањето на нејзините деца и семејство. Нејзината судбина е индикативна на фонот на големите катаклизми на Балканот во ХХ век, кога границите меѓу државите се менуваат, власта се променува, се создаваат и паѓаат...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31