КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на книгата „Секој со своето езеро“ на Ненад Јолдески во КИЦ во Софија

На 16 Април 2019 година во КИЦ на РСМ во Софија беше промовирана книгата раскази „Секој со своето езеро“ од Ненад Јолдески, на бугарски јазик во превод на Тања Попова, а во издание на издавачот „Персеј“ од Софија.

Во присуство на угледни гости од светот на литературата и дипломати, книгата ја промовираа Пламен Тотев, директор на издавачот „Персеј“, самиот автор, младиот македонски писател Ненад Јолдески и преведувачката и писателка Тања Попова, која прочита и два раскази пред публиката.

Во извонредна атмосфера во галеријата на КИЦ, настанот го отвори директорот д-р Сашко Насев, а по настанот беше организиран и скромен коктел за авторот и присутните гости. Исто така, Јолдески потпишуваше примероци од „Секој со своето езеро“ за присутните и му беа поставувани прашања во врска со неговото литературно творештво.

Промоција на книгата „Секој со своето езеро“ на Ненад Јолдески во КИЦ во Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Секој со своето езеро“ на Ненад Јолдески во КИЦ во Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Секој со своето езеро“ на Ненад Јолдески во КИЦ во Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Секој со своето езеро“ на Ненад Јолдески во КИЦ во Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Секој со своето езеро“ на Ненад Јолдески во КИЦ во Софија (фотографија)
Промоција на книгата „Секој со своето езеро“ на Ненад Јолдески во КИЦ во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30