КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български
Македонски

Промоција на книгата „Телото во кое треба да се живее“ на Петар Андоновски во Софија

бул. „Витоша“ (во близина на бул. „Патријарх Евтимиј“)
9 Sep 2020 - 18:00
Промоција на книгата „Телото во кое треба да се живее“ на Петар Андоновски во Софија (банер)

На 9 септември (среда) 2020, со почеток од 18:00 часот, на сцената на Културната програма на манифестацијата Алеја на книгата во Софија ќе биде претставен романот „Телото во кое треба да се живее“ од македонскиот писател Петар Андоновски, во превод на бугарски јазик.

По издадениот „Очи со боја на чевли“, повторно на бугарски јазик во издание на „Персеј“, излегува романот на младиот македонски писател Петар Андоновски – „Телото во кое треба да се живее“. Оваа книга беше одликувана со најголемата награда во Северна Македонија – „Роман на годината“. За својата трета книга – „Страв од варвари“, талентираниот Македонец ја доби Наградата за литература на Европската унија за 2020 год. Таа исто така ќе излезе на бугарски јазик.

Со својот богат психологизам и новаторски начин на нарација „Телото во кое треба да се живее“ стана една од преферираните книги меѓу младите читатели во Северна Македонија.

Share

Настани

  • 2 Oct 2020 - 17:00

    Оваа 2020 година одбележувањето на Европскиот ден на јазиците ќе се одржи во деновите од 30 септември до 2 октомври. Културните институти и амбасади во Бугарија повторно ќе го одбележат Европскиот ден на јазиците заедно преку низа интерактивни и забавни он-лајн настани под мотото „Откриј го преводот!“.

    За...

    КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31