КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоцијата на книгата „Му” – избрани беседи на Кану - Перица Георгиев

На 27 јануари 2022 во КИЦ на РСМ во Софија се одржа промоцијата на книгата „Му“ – избрани беседи од Перица Георгиев. Книгата е составена од Дурга – Марија Георгиева. Настанот се организираше во соработка со „Списание 8“ од Софија. Учество на пијано имаше Стефанија Русева.

Вечерта ја отвори директорот на КИЦ во Софија д-р Сашко Насев, кој говореше за познатиот ликовен уметник на македонската културна сцена – Перица Георгиев, по што книгата беше претставена од главниот уредник на „Списание 8“, Ганета Сагова, и Дурга – Марија Георгиева која го направи изборот од беседи.

Необичниот настан кој се одржа во КИЦ на РСМ во Софија го привлече вниманието на публиката која на крајот од вечерта имаше можност да се здобие со книга потпишана од Кану – Перица Георгиев.

Настани

27 Jan 2022 - 18:30

На 27 јануари, со почеток од 18:30 часот, во КИЦ на РСМ во Софија ќе се одржи промоцијата на книгата „Му” – избрани беседи на Кану - Перица Георгиев

Пронајди кој си со „Му”!

На 27 јануари ве покануваме на промоцијата на книгата на Кану - Перица Георгиев - Пепси. Предавања и параболи од Зен будизмот за...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30