КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Седмица на македонското кино во Софија

На 27 јануари 2019 година во кинотечното кино „Одеон“ во Софија, заврши Седмицата на македонскиот филм со прикажување на филмот „Џипси меџик“ на Столе Попов.  Пред публиката, по повод затворањето на оваа ретроспектива организирана од Кинотеките на Република Македонија и Република Бугарија што траеше од 21 до 27 јануари 2019 година, се обрати д-р Сашко Насев, а публиката составена главно од професионалци и дипломати со одушевување го проследи филмот.

 Седмица на македонското кино во Софија (фотографија)
 Седмица на македонското кино во Софија (фотографија)
 Седмица на македонското кино во Софија (фотографија)
 Седмица на македонското кино во Софија (фотографија)
 Седмица на македонското кино во Софија (фотографија од посетата во КИЦ)
 Седмица на македонското кино во Софија (фотографија)

Настани

21 Jan 2019 - 18:30
Седмица на македонското кино во Софија (банер)

Седмицата на македонскиот филм ќе се одржи во Кино Одеон, во Софија, од 21 до 27 јануари 2019 година. Во рамките на деновите на проекции ќе се прикажат 5 долгометражни и 8 краткометражни македонски филмови.

Програмата започнува со отворањето на Седмицата на македонскиот филм на 21 јануари од 18:30 часот во...

Кино Одеон, бул. Патриарх Евтимиј 1, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30