КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Успешно претставување на „Драма изгубена во времето“ на Меѓународниот литературен фестивал – Русе 2023

 

На 16-тиот Меѓународен литературен фестивал, посветен на нобеловиот лауреат Елиас Канети со мото „Сонот на разумот...“, на 4 октомври 2023 г. успешно беше претставена „Драма изгубена во времето“ од Сашко Насев.

Текстови од литературното дело читаа актерите од Драмски театар „Сава Огњанов“ Јасена Господинова и Ивајло Драганов.

Гостите на настанот од Унгарија, Германија, Бугарија покажаа интерес за современата македонска драма.

Настани

4 Oct 2023 - 18:00

Во чест на нобеловецот Елиас Канети по потекло од град Русе, по 16-ти пат се одржува Меѓународниот книжевен  фестивал на европските писатели од 1 до 12 Октомври 2023 година.

Оваа година мото на фестивалот е “Сонот на разумот...”. Ќе бидат претставени автори од повеќе европски држави, а Северна Македонија ќе...

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30